مشاوره ، طراحی و پیاده سازی مرکز داده

 خدمات تخصصی در زمینه مرکز داده ( دیتاسنتر )

  • طراحی مرکز دادهاین شـرکت با دارا بودن تیمی مجرب در زمینه تجهیز و طراحی مراکز داده و Server Room ، آماده انجام پروژه های مربوطه و بر اساس استاندارد TIA-942 ، BICSi 2017 ،  ISO 27000 و در Tier 1,2,3,4 می باشد . اهم خدماتی که در این زمینه توسط شرکت تکتا تجارت قابل ارائه هستند :

 

 

  • بازدید رایگان , ارائه پروپزال جامع و شرح عملیات و نقشه های استراکچرال ، الکتریکال ، کامیونیکیشنال و مکانیکال
  • اجرای کف کاذب ضدالکتریسیته ساکن (فولادی ، آلومینیومی) – سقف کاذب و دیوارهای کاذب نسوز (ساندویچ پنل ، کناف)
  • مشاوره سیستم کولینگ و HVAC بر اساس IT Load و کولینگ از کف ، کانال کشی ، لوله گذاری ، دمپر کف ، مکنده سقف
  • مشاوره و طراحی کامل سیستم الکتریکال سه و تک فاز ، طراحی و اجرای تابلو برق استاندارد و مخصوص مرکز داده و اتاق سرور و UPS پنل به همراه UBS Systems
  • مشاوره و انتخاب بهترین UPS و سیستمهای برق پشتیبان (تک فاز و ۳ فاز) بر اساس میزان مصرف استاندارد و Full Load و سیستمها و پنلهای جانبی
  • طراحی و پیاده سازی سیستمهای اعلام و اطفاء حریق اتوماتیک با راهکارهای Aerosol , FM200 به صورت Localized , Totalized با برندهای معتبر جهانی
  • سیستم کنترل جامع مرکز داده (پایش لحظه ای دود ، حرکت ، دما ، رطوبت ، ورودی شهر ، خروجی UPS و….اعلان ، بوق ، آژیر SMS)
  • سیستم کنترل دسترسی با به صورت الکترومکانیکال و بایومتریک با استفاده از عملگرهای تشخیصی ID Card , Finger Print , Full Hand Print , Eye Print , Face Recognition ،
  • مشاوره و پیاده سازی سیستمهای نظارت تصویری، ذخیره سازی و آرشیو تصاویر، انتقال تصویر با برندهای معتبری چون Bosch , Axis , Avigilon , Mobotix , AVTech , Panasonic
  • مشاوره و نصب دربهای ضد سرقت و حریق مخصوص مراکز داده با ورق ۲ میل به بالا با چهارچوب استاندارد و قفل برقی متصل به سیستم کنترل دسترسی
  • کلیه عملیات ابنیه و عمرانی ( دیوار آجرفشاری ، مسلح بتونی ، پلاستر سیمان ، کف سازی ، مقاوم سازی با میلگرد و سمنت برد و..آهن کشی و جوشکاری و …)
  • نقاشی ، رنگ کاری اپوکسی و درزگیری و عایق کاری ، بتونه کاری ، رویه کاری ، حفر چاه ارت استاندارد ، تابلو ارت و رادکوبی
  • ایزولاسیون الکتریکال کامل مراکز داده و اتاق سرور و اتصال به شینه ارت با مس ،کابل کشی (برق ، شبکه و فیبر ) استاندارد TIA-942
  • آرایش رک ، فیوژن ، فیبر کشی خاکی ، هوایی ، مطابق با استاندار TIA 942 و BICSI 2017-002
  • مشاوره و پیاده سازی روشهای پشتیبان گیری آنلاین و آفلاین داده ها Disaster Recovery
[vc_wp_text]

متخصصین ما پاسخگوی شما هستند . جهت مشاوره و استعلام تعرفه و قیمت تماس بگیرید:

021 88 61 28 45

 

[/vc_wp_text]
[vc_wp_text]

اطلاعات بیشتر در موارد تخصصی و فنی در طراحی و اجرای مرکز داده :

طراحی و جانمایی

قبل از شروع به راه اندازی مرکز داده یا طراحی دیتاسنتر باید نقشه اتاق با در نظر گرفتن استاندارد ها، جانمایی محل رک ها  و سایر نجهیزات، محل عبور کابلها، فضای کافی برای تردد و مدیریت مجموعه بطور کامل و صحیح طراحی شود تا از دوباره کاری و اجرا اشتباه جلوگیری شود.


ایمنی در مقابل زلزله

در اجرای مرکز داده به دلیل اهمیت بالا باید در مکانی احداث شود که در برابر زلزله مقاوم بوده و در صورت بروز زلزله به سرورها و دستگاه های داخل اتاق آسیبی وارد نشود لذا بهترین مکان برای مرکز داده در طبقات زیر زمین یا همکف و در کنار ستون های اصلی ساختمان می باشد. در صورتی که این امر میسر نباشد اتاق  باید به وسیله شاسی های فلزی  ایمن گردد.


نزدیکی به رایزر ها

نزدیکی مرکز داده به رایزر ها و ترانک های عبور کابل سبب کاهش طول کابل و هزینه ها می گردد.


سقف

برای سقف مرکز داده میتوان از سقف کاذب نیز بهره جست. سقف های کاذب مورد استفاده در مرکز داده میتوانند از نوع سقف‏های مشبک با ابعاد مختلف اجرا شود اما حتماً باید از تایل های مینرال (MINERAL) که ضد حریق نیز میباشند استفاده کرد . البته نوع دیگر سقف های قابل استفاده در مرکز داده سقف های یکپارچه کناف (FR) میباشد که از این نوع سقف نیز میتوان استفاده نمود .

دیوارها

  • دیوارها تا رسیدن به سطح آجری تراشیده می شود.
  • سوراخ ها و منافذ پر می شوند
  • سطوح با یک لایه سیمانی پوشیده می شود
  • لایه ای از ماده ضد آتش Fire Tard روی لایه سیمانی کشیده می شود
  • مسیرگذاری کف و سقف جهت عبور لوله های اطفای حریق ، برق و شبکه انجام می شود.
  • پس از انجام مراحل فوق اقدام به آهن کشی و ستون گذاری می شود
  • شبکه های فلزی نصب شده و روی آن گچ کاری می شود
  • پس از خشک شدن گچ لایه محافظتی و ضد آتش Epoxy پوشانده می شود.

کف اتاق

استفاده از  کف کاذب یکی از بهترین گزینه ها برای مرکز داده می باشد.که یکی از مهمترین قسمت های مرکز داده میباشد. کف کاذب به دلیل فاصله مناسبی که از کف اصلی اتاق دارد محل مناسبی برای عبور کابل های شبکه ، برق و تاسیسات میباشد . کف‏های کاذب از جنس های مختلفی ساخته میشوند ولی کف‏های رایج در ایران کف فولادی با روکش HPL که هم ( ضد حریق ، آنتی استاتیک و ضد خش ) میباشد و کف آلومینیومی با روکش PVC که هم ( سبک ، ضد حریق و آنتی استاتیک ) میباشند مورد استفاده قرار میگیرند.ارتفاع پایه های این کف ها قابل تنظیم بوده از ۱۵Cm – ۱۲۰Cm بنا به نیاز اتاق متغییر میباشد.

رنگ ضد حریق یا EPOXY

جهت پر کردن کلیه درزها و ایجاد لایه حفاظتی بیرونی ضد آتش از Epoxy استفاده می شود.Epoxy  در رنگ های مختلف موجود بوده و برای گرفتن جواب مؤثر حتما باید سطح زیرین کاملا خشک شده باشد.رنگ های پلاستیکی و پلی استری محصولات جانبی پتروشیمی بوده و قابلیت اشتعال بالایی دارند لذا استفاده از آن ها مناسب مرکز داده نمی باشند. درحال حاضر پوشش مناسب جهت مرکز داده Epoxy می باشد که کلیه سطوح داخلی ( کف ، سقف ، دیواره های جانبی) را پوشش می دهد. دارای رنگ های متنوعی است و کاملا ضد حریق می باشد.

سیستم روشنایی

روشنایی داخل مرکز داده باید به گونه ای طراحی شود تا در هنگام خروج شخص از مرکز داده خاموش شوند و دلیل آن علاوه بر صرفه جویی برق ، جلوگیری از تولید حرارت توسط آن هاست. همچنین مسیرهای کنترلی و اصلی برق در تابلو برق مرکز داده پیش بینی می شود. استفاده از لامپ های کم مصرف نیز برای کاهش هزینه ها پیشنهاد می گردد.


سیستم اطفاء و اعلام حریق

روش های سیستم های اعلام حریق معمول که از آب، کف و برخی انواع گازها استفاده می کنند سبب آسیب رسانی به سرور ها و سایر تجهیزات می شوند.  امروزه بهترین ، پر قدرت ترین ، ایمن ترین و همچنین به صرفه ترین سیستم اطفا حریق که جهت استفاده در اتاق های سرور برای جلوگیری از آتش سوزی طراحی شده است سیستم اطفا حریق اتوماتیک پایروژن ایروسل می باشد که بدلیل اینکه هیچ ضرری برای تجهیزات ، انسان و محیط اطراف ندارد و همچنین بدون کاهش حتی درصدی از سطح اکسیژن حریق را بصورت تمام خودکار و اتوماتیک اطفا می نماید ، بیشتر مورد توجه مسئولین ایمن سازی اتاق های سرور قرار گرفته است . می توان خاطر نشان کردن که هم اکنون بیشتر اتاق های سرور مراکز حساس دولتی و خصوصی این سیستم را جهت ایمن کردن خود استفاده کرده اند.

سیستم اعلام حریق علاوه بر آزیر و هشدار می تواند به مدیران شبکه SMS زده و آنان را از وضعیت موجود آگاه نماید.

درب ضد سرقت و حریق

با توجه به اهمیت محصور نمودن آتش و جلوگیری از گسترش آن ، درب مرکز داده باید از جنس نسوز انتخاب شود. همچنین از درب های ضد سرقت که دارای لولا ها و قفل های مستحکم و مقاوم در برابر خرابکاری و انفجار می باشند استفاده کرد.


سیستم های امنیت فیزیکی و کنترلی

باتوجه به اهمیت اطلاعات و لزوم مراقبت بیشتر ازتجهیزات مرکز داده، نصب دوربین های کنترلی درون مرکز داده بسیار مؤثر است. دوربین ها بطور ۲۴ ساعته مرکز داده را مانیتور کرده و Log ها را در سرور مربوطه ذخیره می کنند. همچنین استقرار سیستم کنترلی مناسب جهت ثبت تردد افراد و مدیریت آن جهت مرکز داده الزامی است. این سیستم دارای یک دستگاه کارت خوان چند گزینه ای (Multi Option Checking) ، کنترلر و مبدل های مرتبط با آن می باشد. افراد مجاز برای ورود به مرکز داده باید کارت تردد را همراه داشته باشند. همچنین ثبت اثر انگشت و وارد کردن کدمخصوص از دیگر گزینه هایی است که می توان آن ها را فعال نمود.


سیستم خنک کننده داخلی

دمای مناسب برای مرکز داده ۱۸ درجه سانتیگراد می باشد. برای کنترل دما استفاده از دستگاه های خنک کننده درون آن الزامی است. مرسوم ترین خنک کننده در ایران ، کولرهای گازی هستند که توان آن ها باتوجه به میزان حرارت تولید شده مرکز داده محاسبه می شوند.


برق شهر و برق اضطراری

کابل کشی مرکز داده باید مطابق استاندارد های کابل کشی ساخت یافته بر اساس استانداردهای تعیین شده توسط IEEE و مراجع ذیصلاح دیگر و با تجهیزات با کیفیت و برندهای معتبر پیاده سازی شود.


تابلو برق و ATS

کنترل خطوط ورودی و خروجی برق و برق اضطراری ، همچنین لزوم مانیتور کردن جریان و ولتاژ خطوط استفاده از تابلو برق را الزامی می سازد. تابلو برق علاوه بر داشتن ولت متر و آمپرمتر دارای یک سری کلیدهای مینیاتوری بوده که جهت جریان و وضعیت ولتاژ را کنترل می نماید همچنین توسط این کلیدها قادر خواهیم بود تا برق قسمتی از سازمان را روی برق شهر Set کنیم و یا می توانیم آن را به UPS مرتبط سازیم.


یو پی اس

قطع ناگهانی برق در تجهیزات مرکز داده نظیر روتر ها ، سوئیچ ها ، سرورها و . . . باعث اختلال در اکثر فعالیت های این دستگا هها شده و دربرخی موارد امکان ادامه کار آنها را کاملا ازبین می برد. باید درنظر داشت تنها قطع برق شهر اثرات مخرب به همراه ندارد. سیستم های کامپیوتری نسبت به نارسایی هایی مانند افت لحظه ای ولتاژ،ولتاژهای لحظه ای بالا ، نویز و تاثیرات فرکانس رادیویی و تغییرات فرکانس درمنبع تغذیه خود حساس هستند. یک UPS مناسب دارای شرایط زیر است.

  • Online Double Conversion باشد
  • توان کار با ژنراتور را داشته باشد یعنی Power Factor Correction را پشتیبانی کند
  • جهت مانیتورکردن Online ، پروتکل SNMP را پشتیبانی کند


ژنراتور

دستگاه های تامین کننده برق اضطراری UPS با توجه به گران بودن و عدم کارایی مناسب برای برق دهی طولانی مدت مناسب نبوده و استفاده از ژنراتور در دستور کار قرار می گیرد. نحوه کار بدین صورت است که در هنگام قطع برق مرکز داده و برای جلوگیری از اختلال در سیستم برق دهی آن در طول زمان به کار افتادن ژنراتور، UPS بطور آنی وارد مدار شده و برق مرکز داده را تامین می کند. به محض آماده شدن ژنراتور جهت برق دهی ، UPS از مدار خارج شده و برق مرکز داده از ژنراتور تامین می شود.توان UPS با توجه به میزان توان مصرفی دستگاه های مختلف مستقر در مرکز داده نظیر سرور ها، کولرهای گازی و … محاسبه می شود. توان UPS مناسب را بادرنظر گرفتن باتری های داخلی آن برای مدت ۷ الی ۱۵ دقیقه (باتوجه به زمان به کار افتادن ژنراتور) درنظر می گیرند. میزان توان ژنراتور ۱۵% بیشتر از توان UPS درنظر گرفته می شود و درهنگام کار باید ۷۰% زیربار باشد. زیربار قرارگرفتن ژنراتور بیش از ۸۰% توان و یا کمتر از ۶۰% توان اکیدا توصیه نمی شود.ژنراتورهای با توان بالای ۱۵ KVA سه فاز هستند.


چاه ارت

  • جهت جلوگیری از بارهای اضافی و مخرب روی سیستم برقی ، سیستم زمین یا Earth باید برقرار شود دراین سیستم ، نول واقعی شده و به چاه ارت توسط کابل مسی مرتبط می شود. شرایط ایجاد چاه ارت استاندارد در زیر آمده است
  • حفر چاه تا رسیدن به خاک نم دار بایستی انجام شود .
  • پودر ذغال و نمک (کلرید سدیم) به نسبت یک به دو ( هرکیلو ذغال دو کیلو نمک ) به مقدار ۴۰ کیلوگرم در چاه ریخته شود ( این مواد با مقاومت خاک نسبت عکس دارند و کم یا زیاد کردن این مواد مقاومت خاک را زیاد و یا کم می گرداند (
  • صفحه ای مسی به اندازه ۵۰cm X 50cm و به قطر ۱سانتی متربصورت تیغه ای( عمودی ) روی نمک و ذغال قرار می گیرد
  • سیم مسی به قطر ۵۰ میلیمتر توسط کابلشو مسی و پیچ و مهره مخصوص از جنس مس جهت جلوگیری از پوسیدگی و زنگ زدگی به صفحه مسی متصل می شود .
  • لوله پولیکا به قطر ۴ یا ۶ سانتی متر کنار هر چاه نصب می گردد . لازم به توجه است سوراخهای متعددی در بدنه لوله ها ایجاد شده تا اطراف لوله و چاه را مرطوب گرداند .
  • در پایان نیز چاه با خاک رس و نرم پر می شود .
  • مقاومت چاه با استفاده از دستگاه ارت سنج باید زیر ۲ اهم باشد

اتوماسیون مرکز داده می تواند به مدیران اتاق در جهت نیل به اهداف زیر کمک نماید

مرکز داده ها از مراکز مهم اطلاعاتی هستند بنابر این حفظ سلامت و محافظت از آنها به ما در جهت استفاده بهینه و طولانی مدت و مطمئن ضروری است سیستم هشدار دهنده دمای مرکز داده برای رسیدن به این مقصود ساخته شده است

۱) به محض افزایش دما یا رطوبت اعلام خطر را به صورت اس ام اس یا میس کال به مدیر یا مسئولین اعلام نماید

۲) به محض افزایش دما از محدوده خطر فرایند ویژه ای را برای کنترل دما رقم بزند یا سرور را برای جلوگیری از سوختن خاموش کند

۳) به محض تجاوز دما از محدوده مجاز آژیر و یا چراغهای خطر را روشن نماید

۴) قابلیت دریافت دستور از مدیر در هر شرایطی را توسط موبایل داشته باشد

۵) دما و رطوبت فعلی را نمایش دهد

۶) قابلیت اتصال به همه سنسورهای موحود آتش و دود و گاز و ضربه را دارد

۷) قابلیت کنترل سرور با موبایل را دارد

۸) تمامی آلارمها را مانند افزایش دما – وجود دود -وجود گاز- خاموش شدن کولر ها را روی موبایل اطلاع می دهد

۹) قابلیت کنترل کولرها را دارد

۱۰) در صورت قطع برق به کاربران به صورت میس کال و اس ام اس پیغام می دهد

۱۱) در صورت دو فاز شدن شبکه پیغام می دهد

۱۲) مدیریت سیستم خنک کننده را برای کاهش بار و کاهش استهلاک بعهده می گیرد

۱۳) قابلیت ثبت اطلاعات دما و رطوبت را تا ۱ سال دارد و منحنی تغییرات دما و رطوبت را ترسیم می کند

۱۴) می توان با پورت ۲۳۲ به آن متصل شد و به آن فرمان داد و سیستم را کنترل نمود

۱۵) قابلیت جابه جایی کولر ها در مدت زمان مشخص برای استهلاک مساوی کولر ها

۱۶) قابلیت روشن کردن کولر های رزرو در صورت خرابی هر کدام از کولر های موجود

۱۷) قابلیت روشن کردن کولرها در صورت قطع برق و وصل مجدد برق

۱۸) قابلیت محاسبه مدت زمان کارکرد هر کولر برای سرویسهای تعمیر و نگهداری

۱۹) وجود سنسور های مختلف در محیط اتاق تا درجه امنیت سیستم افزایش یابد

۲۰) قابلیت تعریف آلارم برای هر سنسور بطور مجزا

۲۱) قابلیت کنترل کولر ها توسط موبایل

۲۲) قابلیت ارسال هشدار به نگهبانی به صورت صوتی و تصویری

۲۳) آلارم صوتی و نوری در صورت ورود غیر مجاز به اتاق

۲۴) اطلاع از زمان قطع برق و وصل مجدد برق

۲۵) قابلیت راه اندازی مجدد سرور ها از راه دور با موبایل پس از وصل مجدد برق

۲۶) دستی و اتوماتیک کردن کولر ها

۲۷) نمایش وضعیت سیستم بصورت کامل روی پنل اصلی

۲۸ ) نمایش دما ها و رطوبتها روی پنل اصلی

۲۹) قابلیت گرفتن وضعیت فعلی هشدار ها با موبایل

۳۰) قابلیت گرفتن دما و رطوبت فعلی با موبایل

امنیت شبکه

حفاظت از یک شبکه در برابر فاکتور هایی مثل افزایش دما و رطوبت و دود و آتش و یا قطع ناگهانی برق یکی از موارد الزامی در نگهداری مرکز داده ها است برای این کار از سیستمهای هشدار دهنده ای استفاده می شود تا در زمان بروز خطا نگهدار سیستم و یا مدیران شبکه و مرکز داده را برای عکس العمل بموقع آگاه می کند هر چه قدر مدت زمان اعلان خبر کوتاه تر و نوع اخبار رسیده ازدرجه اعتبار بالاتری برخوردار باشد امنیت مرکز داده بیشتر تضمین می گردددر این خصوص شرکت ما سیستمهای ویژه ای را طراحی نموده که برای هر مرکز داده و یا دیتا سنتری با هر نوع بودجه ای می توان یک سیستم هشداردهنده صنعتی با درجه امنیت بالا دریافت نمودالبته فاکتور های قابل درخواست توسط مدیر مربوطه در مرکز داده به ازتی هر سناریو قابل تغییر (افزایش و کاهش است) لازم بذکر است که سیستمهای مرکز داده به ۳ گروه (هشدار دهنده -مانیتورینگ و کنترل کننده طبقه بندی می شوند که با مراجعه به سایت این شرکت از کم و کیف هر کدام از این سیستمها می توان با خبر شد

طراحی، برآورد و خرید تجهیزات مورد نیاز مرکز داده، پیاده سازی و راه اندازی دیتاسنتر

  • اجرای کف کاذب
  • اجرای سقف کاذب
  • کابل کشی برق ساختمان و مرکز داده
  • اجرای سیستم Cooling
  • اجرای سیستم های اعلام و اطفاء حریق
  • کابل کشی شبکه، نصب و راه اندازی تجهیزات
  • Test و Label   گذاری نودها
  • برآورد و تهیه تعداد رک های مورد نیاز و آرایش رک ها
  • برآورد آمپر برق مورد نیاز
  • برآورد، خرید و راه اندازی UPS مورد نیاز
  • برآورد، خرید و راه اندازی generator مورد نیاز
  • اجرای اتاق مانیتورینگ و Access Control
  • پشتیبانی دیتاسنتر و تجهیزات نصب شده

نکات کلیدی در طراحی و اجرای مراکز داده

برای طراحی و مدیریت سیستمهای تهویه مطبوع در یک Data Center بهتر است که بر طبق استاندارد عمل کنید . استاندارد  ASHRAE (American Society of Heating , Refrigerating and Air-Conditioning Engineers) در راستای همکاریی که با سازمان ساخت تجهیزات IT یک سری توصیه و پیشنهاد درباره دمای هوا در Data Center دارند یکی از نکات مهم توجه به تفاوت بین شرایطی که به شما اجازه داده شده است و شرایطی که به شما پیشنهاد داده می شود می باشد .


محیط :

در یک ساختمان تجاری محدوده کاری  یا اتاقی که برای ساخت مرکز داده انتخاب می شود به دسته های زیر تقسیم می شود.

(Entrance Facilities (EFs

(Equipment Rooms (ERs

(Telecommunications Rooms (TRs

(Telecommunications Enclosures (TEs

این تقسیم بندی ها برای شما زیر ساخت  تجهیزات شبکه و کابل های موجود را مهیا می کند .شما می توانید این تقسیم بندی ها را در شکل زیر مشاهده می کنید.انجمن صنعتی مخابرات گروه بندی ساده ای را برای چید مان کابین ها در مرکز داده ها اتخاذ کرده است .طی این تقسیم بندی سرورها بر اساس عملیاتی که انجام می دهند گروه بندی شده و در کابین ها قرار می گیرند فضای اختصاص داده شده به مرکز دادهها نسبت به فضای کل ساختمان به شرح زیر است :

ورودی مرکز داده باید معادل ورودی یک ساختمان نجاری باشد .

(MDA (Main Distribution Area:

منطقه توزیع اصلی در مرکز دادهها معادل اتاق تجهیزات در یک ساختمان تجاری است.

(HAD (Horizontal Distribution Area:

منطقه توزیع افقی در یک مرکز دادهها معادل اتاق ارتباط یا قسمت ارتباطات در یک ساختمان تجاری است.

(ZDN (Zone Distribution Area:

منطقه توزیع ناحیه ای در یک مرکز داده معادل با نقطه تثبیت در یک ساختمان تجاری است.

(EDA (Equipment Distribution Area:

منطقه توزیع تجهیزات در یک مرکز داده معادل با منطقه کاری در یک ساختمان تجاری است .


گذرگاه ها:

در یک  مرکز داده برای اتصال بین تجهیزات شبکه و مراکز داده سه نوع گذر گاه وجود دارد:

گذرگاه های گردش هوا

گذرگاه های کابل های برق

گذرگاه  های کابل های شبکه

پیش نهاد می شود که گذر گاه مربوط به کابل های را با فاصله از هم قرار دهید مثلا گذرگاه مربوط به کابلهای برق را از بالا و کابلهای مربوط به شبکه را از کف اتاق عبور دهید البته اگر در شرایطی هستید که مجبور هستید هر دو کابل را از یک مکان عبور دهید بهتر است کابلها را با فاصله و با استفاده از جدا کننده نصب کنید.TIA پیش نهاد میکند که اگر کابل برق مورد نظر شما دارای محافظ بود حداقل فاصله بین کابل برق و کابل شبکه باید ۱۰ سانتی متر باشد در صورتی که کابل شما روکش محافظ نداشت این فاصله باید دو برابر می شود.علاوه بر این TIA پیشنهاد میکند که کابین ها را در مرکز داده بر اساس ردیف مرتب کنید .در این چیدمان پیشنهاد شده است که مانند شکل زیر جلوی رک ها را در یک ردیف قرار داده و راهرو سرد را به وجود بیاورید و قسمت های پشت  سررها که در مقابل هم قرار می گیرند راهرو گرم را به وجود می اورند .در باره نحوه کابل زدن نیز پیشنهاد می شود که کابلهای برق را که دارای چگالی کمی هستند را از طزیق راهرو سرد به دستگاه متصل کنید و کابل های شبکه را که دارای چگالی زیادی هستند را از سمت راهرو گرم به دستگاه مورد نظر متصل کنید .

 

پیاده سازی طرح های پشتیبان :

  • Disaster Recovery

بازگشت از بحران (Disaster recovery)

Disaster recovery در حقیقت نوعی بیمه برای مراکز داده در زمان وقوع فاجعه به حساب می آید.

بنابراین یک Disaster Recovery مناسب می بایست همانند یک بیمه خوب حفاظتی بالا با حداقل مشکلات و کمترین قیمت را فراهم بیاورد.

دو نوع راهکار Disaster Recovery قابل ارائه است :

  • سخت افزاری با استفاده از راهکارهای HP Left Hand , HP MSA , HP 3PAR , EMC VNX
  • نرم افزاری با استفاده از راهکارهای VMware ،Open-e  و Veeam

نرم افزاری :

قابل اعتمادترین، کم هزینه ترین و نیز ساده ترین روش ها را برای حفاظت از تمامی برنامه های مجازی در مقابل فجایع احتمالی راهکارهای   VMware ،Open-e  و Veeam هستند

سازمان ها با استفاده از VMware ،Open-e و Veeam می توانند با ملزومات و نیازهای اساسی خود در زمینه Disaster Recovery کاملاً آشنا شده و آنها را مورد بررسی قرار دهند، مسائلی نظیر:

  1. ریکاوری سریع و خودکار
  2. ریکاوری قابل اطمینان، تست خودکار بدون ایجاد اختلال و تست های ساده ای از طرح های ریکاوری
  3. بازیابی مقرون به صرفه بدون نیاز به دیتاسنتر بیهوده و اضافه

ایجاد یک زیر ساخت برای Disaster Recovery

VMware ،Open-e و Veeam بهترین زیرساختها را برای ایجاد راه حل های Disaster Recovery فراهم می آورند.  با این سه می توان هزینه های ریکاوری را کاهش داده و طرح ها را ساده کرد. هر کدام از این سه  قابلیت های کلیدی زیر را برای بهبود ریکاوری فراهم می کند:

  1. تجمیع: به منظور کاهش هزینه ها، زیرساخت های سخت افزاری می تواند برای سایت اصلی و Failover ترکیب شود. Recovery Hardware همچنین می تواند برای اجرای برنامه های با اولویت کمتر از جمله محیط های تست و توسعه نیز مورد استفاده قرار بگیرد.
  2. استقلال سخت افزاری: ماشین های مجازی کاملاً از سخت افزار مستقل هستند. سازمانها به منظور کاهش هزینه ها می توانند از سخت افزارهای قدیمی تر و ارزانتر به عنوان Failover Site استفاده کنند.
  3. Encapsulation: در vSphere، کل سیستم اعم از سیستم عامل، برنامه ها، و دیتا به صورت فایل هایی Encapsulate شده اند. زمانی که این فایل ها را به سایت Failover ، Replicate می کنیم، کل سیستم می تواند در یک پروسه یک مرحله ای و به سرعت Recover شود. سرعت این ریکاوری عموماً میانگین بین 1 تا 40 ساعت و یا کمتر می باشد.

مدیریت متمرکز و Recovery خودکار:

vSphere به منظور اطمینان از ساده ترین و معتبرترین سطح حفاظت از تمام برنامه های مجازی VMware ،vCenter Site Recovery Manager را معرفی کرد. و همچنین Open-e با ارائه بسته Active-Active iSCSI Fail Over و Veeam با ارائه بسته Veeam Backup & Replication خدمات خود را در راستای ارائه خدمات DR معرفی کرده اند.

VMware ،Open-e و Veeam یک Replication مقرون به صرفه را با مدیریتی متمرکز از برنامه های Recovery، توانایی تست بدون ایجاد اختلال و اتوماتیک کردن پروسه Site Recovery و Migrition به وجود می آورد. قابلیت های کلیدی این سه به شرح ذیل است:

Replication: 

VMware ،Open-e و Veeam یک Replication ساده و مقرون به صرفه را فراهم می کند. vSphere Replication اولین Replication صنعتی بر مبنای hyper-visor است که برای vSphere و Site Recovery Manager بنا شده است. vSphere Replication می تواند از storageهای ناهمسان در سرتاسر سایت ها استفاده کند.

پشتیبانی وسیع برای Replication بر مبنای Storage:

VMware ،Open-e و Veeam از یک رنج وسیعی از Replicationهای مبتنی بر Storage که از سایر شرکای تجاری تهیه شده پشتیبانی می کند. Replication مبتنی بر storage ،Replicationهای قدرتمندتر را ایجاد می کند که از سایت های بزرگتر و برنامه های کاربردی حیاتی محافظت می کند.

برنامه های ریکاوری متمرکز: 

با VMware ،Open-e و Veeam راه اندازی یک برنامه ریکاوری متمرکز و اتوماتیک بسیار ساده است و می تواند در چند دقیقه توسط اینترفیسی انجام شود.

Failover و Site Migration اتوماتیک:

VMware و Veeam کل پروسه Site Recovery و Migration را اتوماتیک می کند. در آغاز یک failover، سرویس های تجاری به صورت کاملاً خودکار ریکاور می شوند.

تست بدون ایجاداختلال:

با VMware ،Open-e و Veeam تست failover می تواند به تعداد مورد نیاز و بدون ایجاد اختلال در سیستم ها انجام شود. سازمان ها می توانند به سرعت هرگونه مشکلی را به وسیله برنامه های ریکاوری شناسایی کنند تا بتوانند به سرعت تصمیم گیری کنند.

سخت افزاری :

استوریج HP 3PAR 8200

استوریج  HPE 3PAR 8200  یک سیستم ذخیره ساز با امکانات Enterprise در سطح Tier1 و High End می باشد که از لحاظ قیمت در سطح Midrange و مطلوبی قرار دارد. در ادامه به معرفی قابلیتهای برتر و منحصر به فرد این دستگاه پرداخته می شود .

Active/Active vs. Mesh-Active

تنها دستگاهی که در سطح Midrange به معنای واقعی Active/Active قرار دارد، استوریج  HP 3PAR 8200 می باشد که با توجه به معماری دستگاه و ارتباط Mesh کنترلرها با یکدیگر این امکان فراهم گردیده است.

قابلیت مذکور این امکان را می دهد که ارتباط یک Volume (لان) همزمان و به صورت Load Balance از طریق هر دو نود (کنترلر) برقرار باشد. این ویژگی علاوه بر Load Balance کردن ، مدیریت بهینه LUN ها را  نیز فراهم می کنند.

ASIC

ذخیره ساز 3Par 8200  بر خلاف دیگر ذخیره سازها از دو پردازنده برای هر کنترلر بهره می برد که یکی از آنها پردازنده Intel Xeon شش هسته ای 2.2 GHz و دیگری پردازنده اختصاصی 3PAR  به نام ASIC نسل 5 می باشد . این عامل منجر شده است که این استوریج از دیگر استوریج های هم رده خود متمایز و پیشرو گردد.

بعضی از وظایفی که پردازنده ASIC اختصاصا در استوریج به آنها می پردازد به شرح زیر می باشد:

  • در بر داشتن Checksum های مطمئن و همیشگی که منجر به نداشتن Data Corruption می گردد.
  • پردازش مختلط I/O که اجازه می دهد I/O های بزرگ و کوچک بدون از دست دادن Performance پردازش گردند. بنابراین I/O های کوچک در صف پردازش بعد از I/O های بزرگ قرار نمی گیرند.
  • Space Reclaim : شناسایی Zero ها که باعث می شود Volume ها همیشه در سطح Thin Provision باقی بمانند.
  • Deduplication : نداشتن داده تکراری ، از هر چیزی یک عدد کافیست!
  • انجام محاسبات RAID Parity به طوری که در فرایند Rebuild کردن RAID هایی مانند RAID 5,6 که فرایندی بسیار سنگین و زمان بر است ، این پردازنده اختصاصا به این امر می پردازد ، بدون اینکه به پردازنده اصلی دستگاه Workload وارد شود و تاثیری در Performance دستگاه ایجاد کند.

Remote IP Replication

در صورت داشتن سایت Disaster و برقرار بودن SRM می توان به این قابلیت ارزشمند 3PAR تکیه کرد. لازمه داشتن Dsiaster Site  دارا بودن Redundancy از تجهیزات و برقراری یک ارتباط پویا بین دو سایت می باشد. در صورت استفاده از هر محصول دیگر به جای 3PAR جهت برقرار نمودن ارتباط بین دو سایت نیاز به تهیه تجهیزات جانبی در لایه Fabric شامل FC Router برای هر سایت می باشد که هزینه ی بالایی را در بر دارد. در صورتی که دستگاه ذخیره ساز 3PAR یک پورت اختصاصی جهت Remote Replication را دارا است که می تواند این ارتباط را صرفا در قالب شبکه IP بدون نیاز به تجهیزات جانبی ، برقرار نماید. با خرید لایسنس مربوطه می توان از این امکان بهره برد.

Metro Cluster

یکی از قابلیت های ویژه استوریج   HP 3PAR 8200 دارا بودن یک  SRM اتوماتیک می باشد به نحوی که در هر سایت یک کلاستر داشته باشیم ولی در SRM تنها یک کلاستر دیده می شود.

Adaptive Optimization

در این ذخیره ساز امکان استفاده از چندین نوع حافظه اعم از SSD ها و هارد های FC و NLSAS ، منجر به ایجاد قابلیت Auto Teiring  می شود. به نحوی که استوریج با مانیتور کردن داده ها و نحوه رفتار سرور با آنها و با توجه به میزان بکارگیری آنها توسط سرور ها ؛ داده ها را در Tier های مختلف قرار داده و به طور پیوسته جابجا می کند.

با توجه به نیاز سازمان ها و سرویس های مختلف موجود ؛ به طراحی این قابلیت با استفاده از هارد های SSD و FC و NLSAS پرداخته ایم که در ادامه خواهد آمد.

Adaptive Flash Cache

در این ذخیره ساز هر نود استوریج دارای فضای Cache به ظرفیت  64 GB می باشد که علاوه بر آن می توان با استفاده از SSD از  فضای 768GiB نیز به عنوان حافظه Cache جانبی بهره مند شد .

همانطور که می دانیم فرایند کارکرد Cache در سیستم به شدت مهم و حیاتی می باشد. به نحوی که در صورت قرار گرفتن داده مورد نظر سرور در Cache و Hit شدن آن توسط کنترلر ، سرعت خواندن داده بسیار بالا می رود و تاثیر بسیاری در Performance خواهد داشت.

Storage Virtualization

استوریج HP 3PAR 8200 با توجه به معماری منحصر به فرد خود مجازی سازی را در سطح ذخیره سازها به ارمغان می آورد ،  به نحوی که با یک تفاوت اساسی نسبت به معماری استوریج های سنتی به یک نوآوری ایده آل در این خصوص رسیده است. لازم به ذکر است رکن اصلی این معماری Chunklet ها می باشند که در واقع Slice هایی با حجم 1GB می باشند و کلیه معماری این ذخیره سازها براساس آن ها صورت می گیرد.

Spare

در استوریج 3PAR برعکس استوریج های سنتی مفهومی به نام Disk Spare وجود ندارد و با توجه به ساختار Chunklet ها در واقع Spare Chunklet وجود دارد که این نوع از Spare ها برخلاف Disk Spare در زمان Rebuild به صورت One to Many  نبوده و در واقع Rebuild به صورت Many to Many با سرعت بسیار بالاتری انجام می گیرد.

از دیگر قابلیت های این دستگاه امکان توسعه و گسترش آن می باشد به نحوی که می توان یک دستگاه Midrange را به سطح High End توسعه و ارتقا داد.

Virtual Domain

یکی دیگر از قابلیت های جذاب ذخیره ساز HP 3PAR 8200 امکان استفاده از این استوریج در سطح Cloud می باشد به نحوی که می توان یک دستگاه استوریج را در محیطی کاملا ایزوله پارتیشن بندی نمود و به چندین استوریج تقسیم بندی کرد. با توجه به اینکه داده های سازمان در دو محیط عملیاتی  و Stage ذخیره می شوند ، می توان با تهیه لایسنس مربوطه و پیاده سازی این سرویس دو محیط Stage و  Operational سازمان را  از هم تفکیک نمود.

 

راهکار EMC VNX RP/SE

EMC Recover Point/SE  یک راهکار بازیابی Point-in-Time و حفاظت از داده (continuous data protection) (CDP)  برای فراهم ساختن حفاظت از داده‌های local  و دور continuous remote replication (CRR)  سنکرون و آسنکرون برای فراهم ساختن حفاظت از داده‌های Remote می‌باشد. Recover Point/SE CDP و CRR را می‌توان به صورت مجزا یا همراه با هم مورد استفاده قرار داد تا بتوان حفاظت از داده‌های local و remote همزمان (concurrent local and remote) (CLR) را برای حجم زیادی از داده‌ها در هر فاصله‌ای انجام داد.

EMC Recover Point/SE  در Total Efficiency Pack، Protection Pack، Local Protection Suite  و Remote Protection Suite  برای آرایه‌های سری EMC VNX در دسترس است. در محیط‌های ذخیره‌سازی VNX، Recover Point/SE  مزایایی بسیار بیش‌تری از ایجاد فقط یک راهکار تکرار (replication) یکپارچه برای SAN LUNs و فراهم ساختن (CRR) فراهم می‌سازد. Recover Point/SE برای local and remote SAN replication در مجموعه‌های یکپارچه آرایه‌های EMC CLARiiON و  Celerra نیز قابل استفاده است.

Recover Point  امکان replication داده برنامه‌های کاربردی را به سایت Backup  به صورت سنکرون و آسنکرون با اهداف Recovery Point متغیر (recovery point objectives (RPOs)  فراهم می‌کند؛ شما باید توازن لازم را بین RPO و ((recovery time objective (RTO)، که بتواند نیازهای سرویس شما را برآورده کند، برقرار کنید. این سبب می‌شود که ثبات داده‌هایی که به صورت local یا remote تکرار شده‌اند برقرار باشد و بر حسب سیاست مشتری برای دستیابی به بهترین کارآیی و فاصله بین سایت‌های تولید و backup بتواند بین حالت‌های replicate سنکرون و آسنکرون تغییر وضعیت دهد. قابلیت‌هایی چون کاهش پهنای باند،replicate  داده و فشرده‌سازی داده به منظور کاهش نیازهای پهنای باند WAN و کاهش هزینه‌ها طراحی شده است.

حفاظت از داده End-to-End

Recover Point/SE، شرکت‌ها را از از دست دادن داده به علت مشکلاتی نظیر خرابی سرور، مشکلات داده، خطاهای نرم‌افزار، ویروس‌ها و سایر خطاهای کاربران نهایی حفاظت می‌کند و علاوه بر آن از بلایای طبیعی که ممکن است منجر به بروز وقفه در عملکرد شوند نیز جلوگیری می‌کند. با بهره‌گیری از Recover Point/SE، در هزینه سازمان‌ها صرفه‌جویی قابل توجهی صورت خواهد پذیرفت زیرا طرح‌های حفاظت از داده پیچیده و غیر کارآمد حذف خواهند شد و این راهکار را به روشی بسیار آسان برای مدیریت تبدیل خواهد کرد.

کاهش پهنای باند، Replicate داده و فشرده‌سازی داده

Recover Point  از فناوری‌های پیشرفته و هوشمند برای کاهش پهنای باند، replicate  داده و فشرده‌سازی داده استفاده می‌کند که این سبب می‌شود که تا ۹۰% در پهنای باند WAN مورد استفاده برای replicate صرفه‌جویی ایجاد شود. این فناوری‌ها شما را قادر می‌سازند تا بهترین سطح امنیت را برای پهنای باند موجود فراهم سازید؛ علاوه بر آن هزینه‌های WAN را تا حد قابل توجهی به خصوص در مسافت‌های طولانی کاهش می‌دهد.

حفاظت از داده برنامه‌ها (Application Data Protection)

Recover Point/SE، امکان بازیابی سریع را برای داده‌های برنامه‌ها فراهم می‌سازد. داده‌ها در نقاط انتخاب شده سریعا در دسترس قرار می‌گیرند و می‌توان آن‌ها را توسط میزبان به سرعت خواند و یا نوشت. تثبیت اسنپ‌شات برای دوره‌های ابقای طولانی‌تر (retention periods) با مجموعه‌ای از ذخیره‌سازهای اختصاص داده شده به آن مورد استفاده قرار می‌گیرد که مشتریان را قادر می‌سازد تا بتوانند داده بیش‌تری را به صورت آنلاین برای بازیابی در اختیار داشته باشند بدون اینکه نیاز به صرف هزینه برای ذخیره‌سازهای اضافی باشد.

داده‌های بازیابی شده در دسترس را بدون ایجاد هیچگونه مزاحمتی در فرآیند replicate  بخوانید و بنویسید. در بازیابی، امکان آزمایش داده در چندین زمان مختلف به منظور تعیین بهترین نقطه برای بازیابی فراهم است. این قابلیت را می‌توان در پشتیبان‌گیری‌های آفلود نیز به کار گرفت تا بتوان آن را برای فرآیندهای مختلفی بر روی داده از جمله مهاجرت داده، پشتیبانی از بازیابی و امکان توسعه و آزمون برنامه‌های کاربردی، مورد استفاده قرار دهد.

علاوه بر آن، Recover Point/SE  می‌تواند نقاط بازیابی مناسبی برای برنامه‌های کاربردی مایکروسافت نظیر Exchange Server و Microsoft SQL Server از طریق استفاده از Microsoft Volume Shadow Copy Service (VSS) و Virtual Data Interface (VDI) APIs فراهم کند. این قابلیت زمان بازیابی برای Exchange و SQL Server را تا حد قابل توجهی کاهش می‌دهد و احتمال بازیابی را برای برنامه‌های کاربردی حساس تجاری افزایش می‌دهد. در نهایت، Recover Point/SE  قابلیت ترکیب با سایر محصولات EMC اعم از Replication Manager، Data Protection Advisor و Networker را خواهد داشت.

حفاظت End-to-End برای محیط‌های سرور مجازی

Recover Point/SE  یک راهکار حفاظت از داده جامع و انعطاف‌پذیر است که می‌تواند بازیابی مناسبی را برای سری EMC VNX، CLARiiON  و آرایه‌های یکپارچه EMC Celerra در زیرساخت‌های مجازی VMware و محیط‌های سرور Hyper-V مایکروسافت فراهم سازد. برای VMware، Recover Point/SE  با VMware vCenter ترکیب شده و کاربر را قادر می‌سازد تا بتواند وضعیت حفاظت را برای ماشین‌های مجازی مشاهده کند؛ همچنین با VMware vCenter Site Recovery Manager  ترکیب می‌شود تا بتواند حفاظت از داده و failover و failback را ساده و هماهنگ کند که این به ماشین‌های مجازی اجازه می‌دهد تا به سرعت و بدون از دست دادن داده، بازگردانده شوند.

متخصصین ما پاسخگوی شما هستند . جهت مشاوره و استعلام تعرفه و قیمت تماس بگیرید:

021 88 61 28 45

 

[/vc_wp_text]